Skip to main content

Blackjack spelregels

Om op de juiste manier blackjack te kunnen spelen is het natuurlijk belangrijk dat je weet hoe de blackjack spelregels toegepast dienen te worden. In de beginselen is het daarom zeer belangrijk om te weten welke kaarten je gedeeld kunt krijgen en welke waarde deze hebben. De waarde van de kaarten waar een cijfer op vermeld staat spreekt bij blackjack voor zich.

Anderzijds kun je natuurlijk ook een boer, vrouw of koning treffen die mee zullen tellen voor 10 punten. Uiteraard is het ook mogelijk dat er een aas gedeeld wordt, die binnen de blackjack spelregels geteld zal worden als 1 of 11 punten. Het aantal punten dat voor de aas geteld wordt is daarbij afhankelijk van de kaarten die je daarbij gedeeld gekregen hebt.

Met de kaarten die je gedeeld gaat krijgen is het jouw doel om 21 punten te behalen. Minder punten mag, maar meer niet. Bovendien moet je met jouw puntentotaal de hand van de dealer zien te verslaan.

Voorlopig geen links naar legale casino’s in verband met Wetswijziging omtrent Kansspelreclame (1 juli 2023).

Wat kost gokken jou? Stop op Tijd. 18+

Stappen bij het Online Blackjack spel

1. Plaats een inzet

Zodra je weet welke kaarten er gedeeld kunnen worden zal je een inzet moeten gaan plaatsen. Inzetten worden bij blackjack altijd geplaatst binnen een bepaalde inzetlimiet, wat vaak start bij 10 cent. Op de speeltafel zijn doorgaans een drietal cirkels te zien waar jij je kaarten gedeeld zou kunnen krijgen. Als je in gaat zetten moet je dit doen met fiches op de plaatst waar jij de kaarten wilt gaan spelen, dus bij een cirkel naar keuze. De fiches die je aan de blackjacktafel kunt vinden zijn allemaal beschikbaar in een eigen waarde. Per kleur wordt er een waarde aangegeven van bijvoorbeeld 10 cent, 50 cent en 1 euro. Als je in gaat zetten kun je de fiches qua waarde onbeperkt met elkaar combineren. Uiteraard moet er daarbij wel rekening gehouden worden met de inzetlimieten die voor een speeltafel geldig zijn.

Blackjack verdubbelen

2. Verdubbelen, passen of delen

Als je inzet geplaatst is zal je bij het spelen van blackjack 2 kaarten gedeeld krijgen. Deze worden open op de speeltafel gelegd, waarna jij een mogelijkheid krijgt om te spelen. Gezien het feit dat er bij de dealer 1 open kaart zal liggen is het belangrijk om jouw kansen op basis van die kaart in te gaan schatten.

Mocht je met je eerste 2 kaarten direct 21 punten hebben dan win je altijd. In dat geval heb je namelijk een blackjack en zal je inzet keer 2,5 worden uitgekeerd.

Zijn jouw eerste 2 kaarten samen 9, 10 of 11 punten waard? In dat geval krijg je eenmalig de mogelijkheid je inzet te verdubbelen, omdat de kans op dat moment aannemelijk is dat je een hoog puntentotaal zal gaan behalen. Heb je naar jouw idee genoeg punten om gelijk te winnen dan kun je passen en anders kun je natuurlijk eerst nog eventueel meerdere kaarten extra gedeeld krijgen.

Extra spelopties: Splitsen of verzekeren

Zijn de eerste kaarten die je gedeeld krijgt van eenzelfde waarde, dan is binnen de blackjack spelregels bepaald dat je deze kunt splitsen. Je gaat dan met 2 handen spelen en zal als extra nog een keer je originele inzet bij moeten plaatsen. Zie je bij het delen van de kaarten dat de open kaart van de dealer een aas is? In dat geval krijg je de optie om je tegen een blackjack van de dealer te gaan verzekeren. Je moet dan de helft van je inzet bij een hand als extra op het Insurance vakje op de speeltafel leggen.

Heeft de dealer een blackjack dan krijg je deze inzet dubbel terug en verlies je de inzet van de hand, maar is er geen blackjack dan zal je de verzekering kwijt zijn. Bij geen blackjack is er natuurlijk nog wel de mogelijkheid om met je eigen hand de winst te gaan pakken.

De hand van de dealer bepaald

Als je klaar bent met het spelen van je hand zal er uiteraard gekeken worden wie er gaat winnen. De dealer neemt een extra kaart bij 16 punten of minder en is direct klaar bij 17 punten of meer. Heb jij gewonnen, dan krijg je de inzet dubbel terug en bij een gelijkspel krijg je de originele inzet terug.